Wierook

Wierook schept een prettige, vredige sfeer en doet weldadig aan.
Vroeger werden magische en rituelen handelingen vergezelt met het gebruik van wierook. Maar ook tegenwoordig is het branden van wierook een normale zaak, de geur schept immers een prettige vredige sfeer. Daarnaast zuivert zij de atmosfeer.

Wierook is een verzamelnaam voor kruiden en andere aromaten die voor hun geur worden verbrand. De meeste vormen van wierook bevatten één of meer basiselementen zoals aromatische materialen en een bindmiddel (gom of hars). Naast de verschillende soorten wierook zijn er ook verschillende geuren met hun eigen gebruik en geschiedenis.

Elke wierooksoort heeft zijn eigen samenstelling. Vaak bestaan wierookstokjes uit een combinatie van natuurlijke ingrediënten zoals harsen, aroma’s en houtskool voor de verbranding. De geur wordt gemaakt van kruiden, specerijen en essentiële oliën.
Wierook kun je kopen in verschillende varianten. Zo zijn er kegeltjes, blokjes, stokjes en smudge. Ieder type heeft zijn eigen brandwijze en symbolische betekenis. Zo kun je bijvoorbeeld Smudge gebruiken om je huis te reinigen in combinatie met witte salie.

Iedere soort wierook heeft namelijk zijn eigen verbrandingswijze, rookproductie en intensiteit.

Wierookstokjes brand je rechtop staand of enigszins schuin. Je steekt de top aan, wacht tot het goed smeult en blaast de vlam vervolgens uit. Staafjes kunnen tot 45 min branden, afhankelijk van de lengte en in welke omgeving hij staat.

Welke wierookhouder je nodig hebt, ligt aan het soort wierook. Op sommige branders kun je bovendien verschillende varianten wierook gebruiken en andere hebben meerdere functies. Ons assortiment is (voor nu) gericht op wierookstokjes. Zie de verschillende soorten in onze winkel.

Wierook is, samen met een wierookhouder, ook ideaal om cadeau te geven.

Wierook