Edelstenen

Al sinds de oudheid gebruikt men edelstenen om kwaaltjes te behandelen.

Van China tot de indianen in Amerika gebruikten men edelstenen voor de genezing. En de Egyptenaren waren ervan overtuigd dat edelstenen een verzachtende en zuiverende werking hadden bij verschillende kwaaltjes.  Het is daarom ook niet voor niets dat juist nu nog mensen steeds gebruik maken van deze edelstenen.  Wist je bijvoorbeeld dat:

De amethist te gebruiken is voor hoofdpijn of migraine door deze op je voorhoofd te leggen. Daarnaast is deze te gebruiken voor als iemand slecht slaapt. 

Heb je last van heimwee? Probeer eens een Chalcedoon mee te nemen op reis, werk of naar school.

Last van verdrietige gevoelens? Draag dan een Rhodoniet bij je of gebruik een Rhodoniet hanger.

Weinig zelfvertrouwen of last van onzekerheid?  Probeer dan eens om een Tijgeroog bij je te dragen.

Heb je Onrust in je lichaam? Draag een Amazoniet bij je of gebruik een Amazoniet hanger welke ervoor zorgt dat je in je hoofd en lichaam rustiger wordt.

 

Kleuren van de edelstenen

Edelstenen zijn er in heel veel verschillende kleuren en deze kunnen iets zeggen over de kracht en werking. Zo is bijvoorbeeld de amethist paars welke wordt geasociëerd met sterk reinigend. De diepe rode kleur van bijvoorbeeld een robijn staat voor kracht en hartstocht. Groene stenen, zoals de jade en smaragd, staan voor harmoniseren en evenwichtig.

Edelstenen en mineralen hebben drie dingen nodig om lang mooi en werkzaam te blijven: regelmatig reinigen, goed opladen en veilig bewaren. Zie ook de pagina Reinigen en opladen voor meer informatie hierover.

Edelstenen

 

Maar wat is er nog meer zo speciaal aan een edelsteen? Edelstenen hebben verschillende kenmerken die ze zo speciaal maken:

  • Schoonheid. Denk bijvoorbeeld aan kleur, glans, doorzichtigheid en lichteffecten.

  • Duurzaamheid. Hierbij wordt gekeken naar hardheid, breekbaarheid/splijtbaarheid en chemische bestendigheid.

  • Zeldzaamheid. Hoe vaak komt een product in de natuur voor. 

Oftewel edelstenen zijn mooi, ze gaan heel lang mee, hebben een helende werking en je vindt ze niet overal.

Bekijk de verschillende edelstenen, met omschrijving, in onze winkel en bestel deze eenvoudig los of als set om cadeau te geven of om (van jezelf) cadeau te krijgen!

De genezende werking is niet van alle (edel)stenen wetenschappelijk bewezen.
Met uitzondering van de Toermalijn. Daaruit blijkt dat deze straling van o.a. mobiele telefoons,. computers, tablets, en tv’s tegenhoudt.